Vandra

Genom djupa granskogar och ljusa lövskogar, genom ängar, längs sjöar och stenmurar, förbi stugor och gärdsgårdar går vår Vandringsled. Det är en ca 105-110 km lång rundtur, som till största delen går på skogsvägar och stigar. Markeringen är orange och leden är skyltad med orange text: vandringsled.
Det finns övernattnings möjligheter på 4 ställen. Du kan börja och sluta var du vill och gå valfritt antal etapper.

Hos oss kan du boka en färdig paketlösning. Vi erbjuder turpaket med varierat innehåll och pris. Det går också bra att köpa till bagagetransporter. 

Längs leden finns ett antal viloplatser med vindskydd, där man kan förtära sin medhavda matsäck. Det finns också ett flertal badplatser där man kan stanna och ta sig ett dopp.
Det finns en hel del besöksmål längs leden, många med anknytning till Vilhelm Moberg och utvandringen. Några exempel är Moshultamåla gamla skola och Vilhelm Mobergs minnessten i Moshult. Åkerby vägskäl, Ljuders kyrka och hembygdspark, Korrö hantverksby, Klasatorpet och återvändarnas rum (emigrantmuseum) i Långasjö m.m. Andra besöksmål är Ateljé Vida gård, Butik Norregård och Galleri Garvaregården mfl.

Vi befinner oss även i Glasriket och leden går genom Skruv samhälle, här kan du passa på att besöka glasbruket och titta på glasblåsningen.

Cykla

På cykel upplever du fågelkvitter, granskogsdofter och tystnad, du ser naturen på nära håll!
Vår cykelled går till största delen på grusvägar och mindre asfaltsvägar. Det är en ca 130 km lång rundtur, med övernattnings möjligheter runt om. Du väljer själv var du vill börja och sluta och hur långa dagsträckor du vill köra.

Vi erbjuder turpaket med olika innehåll och pris. Det går bra att hyra cykel på alla boendeanläggningarna runt leden. Vi kan även rita in genvägar mellan anläggningarna om du inte vill cykla hela rundan, tex mellan Korrö och Långasjö

Du passerar ett flertal badplatser där man kan stanna och ta sig ett dopp.
Det finns en hel del besöksmål längs leden, många med anknytning till Vilhelm Moberg och utvandringen. Några exempel är Moshultamåla gamla skola och Vilhelm Mobergs minnessten i Moshult. Åkerby vägskäl, Ljuders kyrka och hembygdspark, Korrö hantverksby, Klasatorpet och återvändarnas rum (emigrantmuseum) i Långasjö m.m. Andra besöksmål är Ateljé Vida gård och Galleri Garvaregården mfl.

Vi befinner oss även i Glasriket och leden går genom Skruv samhälle, här kan du passa på att besöka glasbruket och titta på glasblåsningen. Butiken är öppen alla dagar och glasblåsning kan man se dagtid mån-fre.

Paddla på Korrö

Från Korrö kan du välja att paddla kanot. Att ljudlöst glida genom smala passager på Ronnebyåns lugna vatten är näring för själen för så väl gammal som ung. Njut av lunchpaketet vid någon av kanotledens vackert belägna rastplatser och ta vara på dagen. Efter halva sträckan öppnar ån upp sig och ån mynnar ut i en sjö. Kanoterna är från Linders med plats för 2 vuxna och ev. ett barn på extra sits.

Kontakta Korrö för att boka: 0470-34249